Před lety jsem měl nabídku od Ferrari, tvrdí Trulli

Před lety jsem měl nabídku od Ferrari, tvrdí Trulli

Na konci kariéry ve formuli 1 Jarno Trulli prozradil, že mohl závodit pro Ferrari. Nabídku ale nepřijal a k italskému týmu nikdy nezamířil.

"Nikdo to neví, ale myslím, že v tuhle chvíli můžu veřejně poděkovat Jeanu Todtovi za to, že byl jedním z mála top manažerů, kteří o mně během mé kariéry uvažovali," uvedl Trulli pro Autosprint. "Nikdo o tom neví, ale Todt mi nabídl sedačku u Ferrari."

"Neřeknu vám, kdy přesně to bylo, závodil jsem tehdy pro Toyotu a dařilo se mi. Ale měl jsem s Japonci podepsanou dlouhodobou smlouvu a během své kariéry jsem své závazky vždy plnil. Za 15 let ve formuli 1 jsem nikdy nepotřeboval právníky."

Trulli ocenil vztah s Todtem nejen kvůli nabídce místa. Současný prezident FIA a bývalý prezident Ferrari mu pomáhal i jinak, ochotně mu radil. "Vždy byl se mnou velmi upřímný. Tuhle věc jsem si vždy nechával pro sebe, ale jelikož nastal čas děkování, mám pocit, že to můžu říct. Nezávisle na tom, jak to dopadlo, jsem se na chvíli cítil jako jezdec Ferrari."

Trulli závodil pro Toyotu v letech 2005 až 2009, takže do tohoto období se datuje nabídka od Ferrari. K japonské značce by se italský závodník, který byl před pár dny propuštěn od Caterhamu, rád vrátil v jiných závodech, možná v Le Mans.

Doporučujeme

Články odjinud