Přechod k motorům Renault McLarenu ulehčil hledání nových sponzorů

Přechod k motorům Renault McLarenu ulehčil hledání nových sponzorů

Výkonný ředitel McLarenu Zak Brown řekl, že problémy s pohonnými jednotkami Honda ztěžovaly týmu hledání nových sponzorů. Po oznámení o přechodu na motory Renault se situace zlepšila.

Tým z Wokingu letos ukončil tříletou spolupráci s Hondou coby dodavatelem pohonných jednotek. Japonský výrobce se přitom u svých motorů potýkal s velkou nespolehlivostí a malým výkonem. To mělo za následek nezájem sponzorů o spolupráci s McLarenem.

Přechod k motorům Renault by mohl situaci zlepšit. Brown již potvrdil první dobré výsledky.

„Naštěstí mám v této oblasti zkušenosti, ale věděl jsem, že během sezóny byste nesehnali žádné nové partnery, když máte problémy, jaké jsme měli,“ řekl Brown pro Auto Motor und Sport.

„Potenciálním sponzorům jsme nemohli prodat příběh, že se situace bude v příštím roce zlepšovat. To byl jeden z důvodů, proč jsme potřebovali nového dodavatele motorů,“ dodal.

„Museli jsme dokázat, že chceme věci změnit a udržet si naše jezdce. Lidé stále věří v McLaren, věří v Renault a věří i v Alonsa a Vandoorna. Teď proto mohu říci, že naše jednání s novými sponzory probíhají velmi dobře.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud