Poznámky Ecclestona nechápeme, ozývá se z Austinu

Poznámky Ecclestona nechápeme, ozývá se z Austinu

Během Velké ceny Indie vyjádřil Bernie Ecclestone obavy o Velkou cenu USA, která by se měla jet v příštím roce. Okruh prý nebude dostatečně připraven. S tím však tamní organizátoři rozhodně nesouhlasí.

Před čtrnácti dny se při Velké ceně Indie šéf formule 1 Bernie Ecclestone nechal slyšet, že má pochybnosti o tom, zda se příští rok uskuteční Velká cena USA na okruhu v Austinu. Své obavy pak znovu zopakoval i během tohoto víkendu v Abú Zabí.

Taková nedůvěra však vytáčí prezidenta amerického okruhu Steva Sextona, a tak se včera v noci k tomuto problému vyjádřil. "Naše finanční zdroje jsou zajištěny a stavba jde podle plánů, takže poznámky pana Ecclestona nechápeme," vyšlo včera v  Austin Statesman Newspaper. "Vyjádřil velký zájem o závod v Austinu a o rozšíření značky F1 do Spojených států. "

Tavo Hellmund, jehož společnost Full Throttle Productions získala právo na pořádání Velké ceny Spojených států, se však obrací k okruhu v Austinu s varováním, aby si vyřešili všechny problémy dřív, než šéf formule 1 ztratí o závod zájem.

"Pan Ecclestone byl nesmírně vytrvalý v tomto těžkém úkolu (uspořádat závod) v Austinu," říká Hellmund. " Full Throttle Productions neúnavně pracovalo na tom, aby přineslo Velkou cenu Spojených států do Austinu. Nyní je povinností okruhu Circuit of the Americas, aby projekt zrealizoval, než vyprší trpělivost pana Ecclestona."

Pokud vše dopadne podle plánu, měla by být Velká cena Spojených států na programu 18. listopadu příštího roku. 

Doporučujeme

Články odjinud