Pozdvižení kolem mojí osoby bylo přehnané, říká Budkowski

Pozdvižení kolem mojí osoby bylo přehnané, říká Budkowski

Technický ředitel Renaultu Marcin Budkowski je přesvědčený, že pozdvižení kvůli jeho přestupu k francouzské stáji bylo přehnané.

Minulý rok v říjnu se Marcin Budkowski stal členem stáje Renault. Jeho nové působiště vzbudilo napříč startovním polem F1 nemalý poprask, protože polský inženýr před tím pracoval jako technický šéf F1 při FIA.

Konkurenční týmy se obávaly, že Renault získá díky angažování Budkowskiho nesportovní výhodu v oblasti vývoje. Tyto obavy však byly podle rodáka z Varšavy přehnané.

„Myslím, že to bylo celé nafouklé. Ano, chápal jsem obavy týmů, ale tehdy se ve formuli 1 nic moc jiného nedělo, a proto můj přestup k Renaultu vyvolal takový poprask,“ řekl Budkowski pro motorsport.com.

„Některé týmy navíc do celé záležitosti přidávaly umělou kontroverzi.“

Když Budkowski pracoval pro FIA, tak měl přístup do týmových továren, kde se mohl seznámit s vývojem jednotlivých týmů. Podle polského inženýra však jeho znalosti a informace Renaultu nemohly pomoci, protože vývoj je ve formuli 1 tak rychlý, že jeho poznatky z ostatních týmů již nemohl Renault smysluplně využít.

„Měl jsem tři volné měsíce, které jsem prodloužil o další tři, během kterých jsem u Renaultu téměř nic nedělal. Není na mně, abych posoudil, zda – li to byla dostatečně dlouhá doba, žádné výčitky svědomí ale nemám.“

„Řešení, která jsem potenciálně mohl navrhnout Renaultu, jsou letos zakázána a na vozech vůbec neexistují.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud