Povedený závod v Japonsku vrátil Bottasovi sebevědomí

Povedený závod v Japonsku vrátil Bottasovi sebevědomí

Od skončení letní přestávky trápila Valtteriho Bottase horší forma. Povedený závod v japonské Suzuce mu však vrátil sebevědomí.

Podle svých vlastních slov prožíval finský pilot Mercedesu po GP Malajsie „jedno z nejtěžších období v kariéře“. Na svého týmového kolegu Hamiltona ztrácel Valtteri Bottas více než půl sekundy v kvalifikacích a nebyl schopen zrychlení.

V japonské Suzuce však konečně došlo ke zlepšení, když Bottas zaostal v kvalifikaci za Hamiltonem pouze o tři desetiny. Postavení na startovním roštu mu však pokazila penalizace za výměnu převodovky.

Bottas nakonec nedělní závod dokončil na čtvrtém místě s menší než sekundovou ztrátou na „bronzovou“ pozici.

„Z několika posledních týdnů jsem se toho hodně naučil. O minulém víkendu v Japonsku jsme navíc konečně vyřešil některé problémy a podařilo se mi zlepšit můj výkon,“ myslí si Fin ve službách „stříbrných šípů“.

„Myslím, že bez penalizace bych byl schopen předvést ještě lepší výkon. Po japonské grand prix se cítím mnohem lépe a již se těším do Austinu,“ prozradil pro Sky Sports Valtteri Bottas.

„Po tolika potížích pro mě tento víkend nebyl jednoduchý. Dokázal jsem se ale uklidnit a v pohodě absolvovat veškerý program. Podle mých časů můžu říct, že jsem jezdil ve velmi dobrém tempu. Za to patří dík celému mému týmu. Rozhodně se nyní cítím sebevědoměji než po Malajsii.“

Bottas nyní ztrácí již dvaasedmdesát bodů na vedoucího Hamiltona, druhý Vettel má však na Fina náskok pouhých třinácti bodů. Boj o druhé místo v šampionátu tak bude v nadcházejících závodech velmi zajímavý.

„Tak velkou ztrátu na Lewise beru jako ostudu. On (Hamilton) je však nyní ve velmi dobré situaci, boj o titul se pro něj vyvíjí dobře i díky problémům, které postihly Vettela.“

„Jediné pozitivum pro mě vidím v tom, že jsem velmi blízko druhému místu, o které chci bojovat.“ 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud