Potvrzeno: V Austinu pojede za Toro Rosso Brendon Hartley

Potvrzeno: V Austinu pojede za Toro Rosso Brendon Hartley

Toro Rosso dnes potvrdilo, že mistr světa WEC Brendon Hartley nahradí v Grand Prix USA Gaslyho, kterého čeká finále super formule.

Poprvé od sezóny 1984 bude v F1 závodit jezdec z Nového Zélandu – země, která dala královně motorsportu jezdce jako Denny Hulme nebo Bruce McLaren.

Hartley nahradí v Austinu Gaslyho, kterého o stejném víkendu čekají poslední dva závody v super formuli. Na okruhu v Suzuce bude bojovat o titul.

Hartley je prvním mistrem světa, který usedne do vozu Toro Rosso. V roce 2015 vyhrál titul ve WEC (v posádce s Markem Webberem a Timem Bernhardem) a letos k němu také nemá daleko. Ve WEC závodí za Porsche. V neděli ráno se na něj můžete podívat ve Fudži (od 8:30 na Eurosportu). 

Novozélanďan s Toro Rosso testoval naposledy v roce 2009. Se současnými vozy nemá žádné zkušenosti, takže to pro něj bude v pátek skutečně křest ohněm. 

„Je to úžasný pocit,“ řekl Hartley. „Tato příležitost je poněkud překvapivá, ale nikdy jsem se nevzdal své ambice a dětského snu dostat se do F1.“

Hartley poděkoval Red Bullu, že jeho sen přetaví ve skutečnost a také Porsche, že mu to umožní. 

„Jsme opravdu šťastní, že ho máme zpět v našem týmu,“ uvedl Franz Tost, který připomenul jeho úspěchy. S jeho zkušenostmi, které získal v průběhu let, jsme přesvědčeni, že pro nás odvede skvělou práci.“

Foto: Getty Images / Vladimír Rys 

Doporučujeme

Články odjinud