Potvrzeno! Jenson Button v Monaku nahradí Alonsa

Potvrzeno! Jenson Button v Monaku nahradí Alonsa

McLaren dnes oficiálně potvrdil, že to bude právě Jenson Button, kdo v Monaku nahradí Alonsa, který bude závodit v Indy 500.

Fernando Alonso bude 28. května závodit v Indy 500. Na stejný víkend připadá také Velká cena Monaka. McLaren sice od středy říkal, že má více možností, koho posadí do druhého vozu, ale všichni očekávali, že to bude Jenson Button.

McLaren dnes potvrdil, že se Button do F1 vrací a v Monaku nahradí Alonsa. Mistr světa z roku 2009 skončil v F1 na konci loňského roku, i když se říkalo, že má možnost se v roce 2018 vrátit. 

„Jsem nadšený, že vrátím jednorázově do závodění ve formuli 1 a nemohl jsem si představit lepší místo k návratu, než svou adoptivní domácí Velkou cenu – Monako,“ uvedl Button.

„Už jsem tam vyhrál závod v roce 2009 a je to jeden z mých vůbec nejoblíbenějších okruhů. Je to ošemetný městský okruh, na kterém se dobrý jezdec může skutečně postarat o rozdíl.“

„Přestože McLaren-Honda MCL32 nezačal sezónu dobře, myslím, že Monako může být vhodnější, než rychle okruhy, na kterých Fernando a Stoffel zatím v této sezóně závodili.“

Button prý nepočítá s tím, že by měl šanci v Monaku vyhrát, ale doufá, že pro tým získá cenné body, které mu pomohou v Poháru konstruktérů.

„Bude to pro něj skvělý zážitek,“ komentuje dále Button Alonsův start v Indy 500. „Jak všichni víme, je to výborný jezdec, velmi zkušený a i když pro něj bude jízda s technikou pro ovály zcela nová, očekávatm, že se s tím vším vypořádá velmi rychle. V neděli večer po Velké ceně Monaka si sednu k televizi a budu ho sledovat.“

„Byl jsem opravdu potěšen, když Jenson přijal náš návrh závodit v Monaku místo Fernanda,“ řekl Boullier. „Vím, že mluvím za všechny u McLarenu-Honda, za všechny naše sponzory a partnery a fanoušky, když řeknu, že je to dobrá zpráva pro Jensona, pro McLaren-Honda pro naše sponzory, pro Monako i pro sport.“

Podle Boullier od Buttonova posledního závodu uplynulo jen pár měsíců, takže si nemyslí, že by ztratil něco ze svých schopností.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud