Potvrzeno! James Key přichází do McLarenu

Potvrzeno! James Key přichází do McLarenu

McLaren získal velmi významnou posilu. Z Toro Rosso přijde James Key, který je považován za jednoho z nejlepších inženýrů ve formuli 1.

Někdy se o něm mluví jako o druhém Adrianu Neweym. Technického šéfa Toro Rosso Jamese Keye chtěl přetáhnout už nejeden tým. Povedlo se to až McLarenu. Zatím neoficiální informaci přinesla řada médií a to včetně BBC.

Nebude to hned. Key odejde z Toro Rosso a přesune se na tradiční „gardening leave“. Po několikaměsíční dovolené se stane technickým šéfem McLarenu. Ve své funkci naopak ve Woking skončí Matt Morris.

Ve Wokingu se tak dokončuje přepsání mapy technického vedení. Už dříve skončil Tim Goss, což kritizoval třeba bývalý šéf McLarenu Martin Whitmarsh. Nedávno rezignoval Eric Boullier a nyní skončí i třetí z trojice Mat Morris.

Chcete ho dříve? Co nám dáte?

Problémem pro McLaren může být právě výše zmíněná dovolená. V krajním případě by mohl Key pracovat až na voze pro rok 2020. Dovolená totiž může trvat velmi dlouho – až téměř rok. 

Ale vše se dá dnes koupit a dohodnout. Toro Rosso může tuto dovolenou zkrátit. Nebude to zadarmo. Red Bull má peněz dost, takže by mohl chtít něco jiného. Něco, co nyní potřebuje a nemá – jezdce. 

U Red Bullu zůstanou současní jezdci. Helmut Marko ale řeší, koho posadí do Toro Rosso. Hartleyho nechce a Daniel Ticktum nemá potřebné body pro super licenci. Toro Rosso by mohlo chtít Landa Norrise. Není to divoká úvaha novinářů. Red Bull měl zájem o Norrise už před časem. Dokonce ho chtěl do vozu posadit už letos. Ale McLaren to tehdy odmítl.

Aktualizace

McLaren oficiálně potvrdil, že James Key je novým technickým šéfem týmu.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud