Potvrzeno: Gasly nahradí v Malajsii Kvjata

Potvrzeno: Gasly nahradí v Malajsii Kvjata

Dlouho se spekulovalo, zda Carlos Sainz nastoupí v Malajsii za Renault. Nahradil by ho pak zřejmě Pierre Gasly. Ten sice v Malajsii opravdu pojede, ale nebude to Sainz, kdo bude nahrazen.

Toro Rosso potvrdilo dřívější spekulace. Pierre Gasly v Malajsii nahradí ve voze Toro Rosso Daniila Kvjata. Italský tým současně potvrdil, že to není rozloučení s ruským jezdcem. „Kvjat zůstává součástí rodiny Red Bullu.“

Gasly nyní závodí v japonské super formuli, kde mu patří druhé místo a na lídra šampionátu ztrácí před posledním závodním víkendem půl bodu.

„Rád bych poděkoval všem, kteří mi pomohli získat tutu příležitost v mé kariéře v motorsportu a to speciálně Red Bullu, dr. Helmutu Markovi a Scuderii Toro Rosso,“ uvedl Gasly.

„Je to pro mě skvělá příležitost. Cítím se připravený tak, jak jen můžu. V roli třetího jezdce Red Bullu jsem musel být letos připravený na vše.“

Gasly si vybral startovní číslo 10. Kvjata by měl nahradit v „dalších závodech“. Předpokládá se, že se tak stane v Malajsii a v Japonsku. GP USA pak koliduje s termínem posledníího závodu super formule.

Původně měl přitom podle spekulací nahradil Gasly Sainze. Celá situace je ale velmi delikátní. Palmer má smlouvu a sedačky u Renaultu se předčasně vzdát nechce.

Pustit Sainze ale nechce předčasně zřejmě ani Toro Rosso. Španěl navíc získává body a každý bod má nyní cenu zlata. Pátý Williams má 59 bodů, Toro Rosso 52 a Renault 42. 

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud