Potvrzeno: Formule 1 vyrazí ve druhém závodě v Bahrajnu na vnější okruh  | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Potvrzeno: Formule 1 vyrazí ve druhém závodě v Bahrajnu na vnější okruh

Formule 1 před pár dny potvrdila zbývající část letošního kalendáře. Nebylo ale jasné, zda se oba závody v Bahrajnu pojedou na stejné konfiguraci okruhu, nebo dá F1 šanci tzv. vnějšímu okruhu.

Formule 1 potvrdila, že Velká cena Sachíru se 4. až 6. prosince pojede na tzv. vnějším okruhu. Ten sice disponuje 11 zatáčkami, ale i tak jde téměř o ovál. Tomu budou odpovídat i časy na kolo.

Jeho délka je jen 3 543 metrů, což je jen o něco více ve srovnání s Monakem (3 340 metrů). Pro srovnání uveďme, že klasická verze (tzv. mezinárodní okruh) má délku 5 512 km.

Podle formule 1 bude závod vypsán na 87 kol a očekává se, že kvalifikační kola budou mít hodnotu pod 55 sekund. V závodě se pak pojedou kola pod 60 sekund.

Formule 1 také potvrdila, že Grand Prix Bahrajnu se pojede v obvyklé časy, ale Grand Prix Sachíru bude plným nočním závodem – pojede se tedy později a po celý závod pod umělým osvětlením.

„Posoudili jsme řadu možností alternativního uspořádání okruhu a dospěli jsme k závěru, že vnější okruh poskytne nejlepší alternativu a poskytne novou výzvu pro všechny týmy a pobaví všechny naše fanoušky vysokou rychlostí a rychlým časem na kolo,“ uvedl Ross Brawn.

Doporučujeme

Články odjinud