Potvrzeno! Dennis prodává svůj podíl v McLarenu

Potvrzeno! Dennis prodává svůj podíl v McLarenu

Ron Dennis už nemá s McLarenem nic společného. Své podíly prodal.

Ron Dennis musel v prosinci loňského roku odejít z vedení McLarenu, se kterým je spojen více než 35 let. Zůstal ale akcionáře. Nyní však neplatí už ani to. 

Dennis se dohodl s ostatními akcionáři na prodeji svých podílů ve společnostech McLaren Technology Group a McLaren Automotive.

Sky News, která informaci přinesla několik hodin před oficiálním oznámením, uvedla, že Dennis za své podíly dostal 275 milionů liber, což celý McLaren ohodnotilo na 2 miliardy liber.

Prodejem Dennisových akcií také vznikla jedna holdingová společnost McLaren Group. 

Mumtalakat Holding Company a TAG Group zůstávají klíčovými akcionáři McLaren Group. Předsedou představenstva se stal Shaikh Mohammed bin Essa Al Khalifa.

Dennis byl u McLarenu 37 let, během kterých zažil 158 vítězství a 17 titulů v F1.

„Jsem velmi rád, že jsem dosáhl dohody s kolegy akcionáři McLarenu,“ uvedl Dennis. „Znamená to konec mého času u McLarenu a umožní mi to soustředit se na mé ostatní zájmy.“

Dennis uvedl, že bude pokračovat jako konzultant pro různé společnosti a také nadále spolupracovat s poradním výborem Ministerstva obrany Velké Británie. Kromě toho má Dennis také svou nadaci. McLarenu popřál hodně štěstí. 

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud