Potvrzení de la Rosy v Sauberu je očekáváno příští týden

Španěl Pedro de la Rosa je očekáván jako druhý jezdec týmu Sauber. Letos devětatřicetiletý závodník se tak poprvé od roku 2006 postaví na start velkých cen formule 1. V Sauberu už byl potvrzen Japonec Kobajaši.

De la Rosa odmítl F1sports přímo potvrdit, že má již podepsanou smlouvu, ale prozradil, že se vše "vyvíjí velmi dobře". Podle švýcarského novináře Rogera Benoita je již ale pověstný inkoust na papíře a oznámení smlouvy je očekáváno již příští týden. Sám Peter Sauber o vánočních svátcích uvedl, že potvrzení druhého závodníka očekává v polovině ledna.

Pedro de la Rosa je formálně rezervním pilotem McLarenu, a to již od roku 2003. Jako náhradník startoval ve Velké ceně Bahrajnu 2005 za Juana Pabla Montoyu, který si poranil rameno údajně při tenisu, ve skutečnosti však na motorce. De la Rosa se uvedl pátým místem v cíli a nejrychlejším kolem závodu.

Právě Montoyu de la Rosa nahradil také v roce 2006, když se kolumbijský závodník nepohodl s týmem a odešel závodit do Ameriky. V divoké Velké ceně Maďarska 2006 dojel do cíle druhý za Jensonem Buttonem. Jsou to jeho jediné stupně vítězů v kariéře.

Pedro de la Rosa debutoval v roce 1999 pro Arrows a v letech 2001 a 2002 závodil pro Jaguar.

Pedro Martínez de la Rosa je ženatý a má tři dcery. Do továrny ve švýcarském Hinwilu to má z domu nějakých 25 kilometrů.

Doporučujeme

Články odjinud