Potřebujeme tovární podporu automobilky, vysvětluje McLaren spojení s Hondou

Potřebujeme tovární podporu automobilky, vysvětluje McLaren spojení s Hondou

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh potvrdil, že se jeho tým rozloučí s Mercedesem a přestoupí k Hondě, protože by jinak byl vůči konkurenci v nevýhodě.

Ferrari má coby automobilka svůj vlastní tým, Mercedes také a Red Bull Racing je tovární stájí Renaultu. McLaren je proto jediný z velké čtyřky, který se netěší tovární podpoře, což musel změnit.

"Myslím, že je velmi zřejmé, že McLaren potřebuje podporu a spojení v továrním úsilí s velkým výrobcem automobilů," uvedl Whitmarsh. "Mezi roky 2014 a 2015 nás bez pochyb čeká hodně práce, bude to pro tým těžká výzva."

"Uděláme vše pro to, abychom s Mercedesem vyhráli závody letos a příští rok, ale přestup k Hondě v roce 2015 nám dává základy pro to, abychom byli jedním z velkých týmů. Zajišťuje to, že z dlouhodobého hlediska budeme mít zdroje, správnou strukturu a zaměření, abychom byli úspěšní."

V hladkém přestupu od Mercedesu k Hondě bývá také spatřován důvod, proč McLaren najednou uvolnil svého bývalého technického ředitele Paddyho Lowea, aby mohl už příští měsíc začít pracovat právě pro německou stáj. Má se za to, že McLaren ustoupil výměnou za to, že Mercedes nebude dělat potíže při svém odchodu z Wokingu.

"S dohodou s Hondou to nesouvisí," oponoval Whitmarsh. "Smlouvy s Hondou a Mercedesem byly hotové, takže tu nebyl žádný tlak. Bylo to čistě naše rozhodnutí a doufáme, že to vytvoří dobrou vůli. Zdálo se to jako správná věc. Paddy je dobrý člověk. Myslím, že si vybral cestu, a my jsme nechtěli ho kvůli tomu zbytečně držet."

Doporučujeme

Články odjinud