Potřeboval jsem v Barceloně získat pole position, raduje se Hamilton

Potřeboval jsem v Barceloně získat pole position, raduje se Hamilton

Lewis Hamilton si v kvalifikaci na Velkou cenu Španělska vyjel druhou letošní pole position ve formuli 1. Spolu se svým týmovým kolegou Valtterim Bottasem zajistili Mercedesu letos poprvé kompletně první řadu na startovním roštu.

Ještě ve druhé části kvalifikace Hamilton ztrácel čtyři desetiny na Sebastiana Vettela z Ferrari, svými pokusy v Q3 však dokázal na Katalánském okruhu navázat na svou pole position z úvodního závodu letošní sezóny v Austrálii.

„V kvalifikaci to bylo velice těsné a jsem velmi rád. Tuto pole position jsem potřeboval, jelikož jsem už nějakou dobu pole position nezískal,“ řekl Hamilton.

„Měli jsme jednu pole position, myslím ale, že potom jsme neměli žádnou dobrou kvalifikaci (v roce 2018), pro mě ale bylo důležité vráti se v kvalifikaci na dobré pozice, jelikož je to rozhodně má silná stránká, takže je to důležité.

Jsem si jistý, že tu byla spousta lidí, kteří nerozuměli tomu, co se v minulých závodech dělo, takže se neustále učíme. Přijet sem a získat první dvě místa v kvalifikaci je výsledkem tvrdé práce, kterou všichni odvádějí.“

Bottas letos poprvé v první řadě

O pouhých 40 tisícin přitom Hamilton v kvalifikaci porazil svého týmového kolegu Valtteriho Bottase. Ten po třech kvalifikacích, ve kterých obsadil vždy třetí místo, získal své dosavadní letošní maximum a poprvé v tomto roce bude startovat z první řady.

„Dnes to bylo velmi vyrovnané, stejně jako po celý víkend. Byla to zábava,“ řekl Bottas.

„Pokazil jsem svůj první pokus v Q3, takže jsem měl jen jednu šanci v posledním pokusu. Zajel jsem slušné kolo, ale je škoda, že jsou to jen čtyři setiny.

Pro nás to je dnes skvělý výsledek. Závod je ale zítra. Budeme závodit tvrdě a pokusíme se o první a druhé místo, které jsme si zasloužili získat už v Baku. V tuto chvíli se ve voze cítím opravdu dobře. Myslím, že z pohledu závodní rychlosti budeme silní.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud