Potenciál Buemiho a Alguersuariho se vyčerpal, hodnotí Marko

Potenciál Buemiho a Alguersuariho se vyčerpal, hodnotí Marko

Sébastien Buemi se stal záložním pilotem Red Bullu, ale vyhlídky nemá moc dobré, protože stejně jako Alguersuari není považován za vítěze.

Toro Rosso se na konci loňského roku překvapivě rozloučilo s oběma závodními jezdci Sébastienem Buemim a Jaimem Alguersuarim. Buemi zůstal u Red Bullu alespoň jako třetí jezdec a stále doufá, že by se mohl do závodního kokpitu vrátit. Zřejmě marně.

"Toro Rosso bylo vytvořeno, aby poskytovalo příležitosti mladým jezdcům," připomněl poradce Red Bullu Helmut Marko pro Gazzettu dello Sport. "Buemi a Alguersuari ji měli tři roky a po takové době je možné zhodnotit jezdcův vývoj."

"Neviděli jsme u nich žádnou možnost dalšího růstu. Oba mají na závodění v Grand Prix, ale to nám nestačí, my potřebujeme vítěze."

Role Toro Rosso se podle Marka měnit nebude, cílem italské stáje zůstává hledat a vychovávat talenty pro hlavní stáj. Kdo se neosvědčí, musí odejít stejně jako Alguersuari a Buemi. V letošní sezóně dostali příležitost Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne.

Doporučujeme

Články odjinud