Postaví Ferrari supertým? Dozvíme se možná už ve středu

Postaví Ferrari supertým? Dozvíme se možná už ve středu

Zprávy o návratu Kimiho Räikkönena do Scuderie Ferrari nabírají na intenzitě. Finský pilot by měl údajně zvýšit šance italského týmu na zisk Poháru konstruktérů.

Německá a italská média se předbíhají v tom, kdo přinese více detailů o přestupu Kimiho Räikkönena k Ferrari. Také Auto Motor und Sport považuje přestup roku za hotovou věc. Felipe Massa stále doufá v to, že si ho Ferrari ještě ponechá. Luca di Montezemolo si k sobě Brazilce pozval na středu 11. září. A zřejmě si nevyslechne pozitivní zprávy. Ve stejný den by mělo být jasno o jezdecké sestavě Ferrari pro sezonu 2014.

Zdroje z Ferrari i Lotusu měly prozradit, že o Räikkönenově novém angažmá je již rozhodnuto. Ferrari však oznámení nechtělo zveřejnit před domácím závodem. Räikkönenova důvěra v Lotus se otřásá a Ferrari by mohlo nabídnout zázemí, na které může Lotus jen těžko dosáhnout. Navíc se zdá, že staré křivdy jsou zapomenuty - jak Räikkönen, tak i Luca di Montezemolo události z roku 2009 považují za uzavřenou minulost. 

Intenzivní rokování mezi Ferrari a Räikkönenem podle všeho začalo až po ztroskotání jednání mezi Finem a Red Bullem. Podepsáním Räikkönena by Ferrari pravděpodobně ustoupilo ze své dlouholeté filosofie, která jasně rozdělovala pozice jednotlivých jezdců týmu. Také se diskutuje o tom, zda by Räikkönen dokázal být v pomáhání týmovému kolegovi stejně loajální jako Felipe Massa. 

Ferrari by Räikkönena mohlo využít pro boj o Pohár konstruktérů. Od roku 2014 si mnoho slibuje, na voze pracují velká jména (James Allison, Rory Byrne a další) a změny čekají i Red Bull, který podepsal smlouvu se zatím nepříliš zkušeným Ricciardem. Ferrari cítí šanci a hodlá se jí chopit, a to i za cenu poněkud riskantních kroků. 

Ve spojení s Ferrari se kromě Massy a Räikkönena často skloňovalo i jméno Nica Hülkenberga. Ten se o svých šancích k přestupu vyjadřoval spíše s odstupem. Auto Motor und Sport informuje, že talentovaný Němec má nakročeno na uvolněnou sedačku u Lotusu.

Doporučujeme

Články odjinud