Poslední sezóna u Force Indie? Pérez chce lepší auto!

Poslední sezóna u Force Indie? Pérez chce lepší auto!

Není žádným tajemstvím, že Sergio Pérez stále doufá v sedačku u špičkového týmu. Podaří se mu v příštím roce přestoupit?

Sergio Pérez letos zůstává u Force Indie. Těšit se tak můžeme na další těsné souboje s Estebanem Oconem. 

„Myslím, že jsme v týmu měli určitě několik velmi intenzivních okamžiků,“ řekl Pérez. Oba jezdci v minulé sezóně několikrát kolidovali, takže jim tým nakonec zakázal vzájemné souboje. 

„Naštěstí se vše změnilo pro dobro týmu, v náš prospěch. V posledních závodech jsme dobře spolupracovali a pevně věřím, že tento trend bude pokračovat. Musíme spolupracovat, musíme na to tlačit jednotně, abychom posunuli tým vpřed. Doufáme, že vzájemně zabojujeme o dobré pozice.“

Chce lepší sedačku

Rodák z mexického Jalisca by ale rád v příštím roce přestoupil jinam. „Rozhodně je to rok, který určí mou další kariéru, mé další roky. Letos bude zajímavé zůstat tam, kde jsem. Pak se uvidí, co bude k dispozici. Určitě chci být v nejlepším možném autě.“

Otázkou je, do jakého špičkového týmu by se Pérez mohl vydat. Pokud se Mercedes rozhodne neprodloužit s Bottasem, nebude asi Pérez na předních místech jeho seznamu. Vzal by Ricciarda nebo Ocona, který je stále jeho jezdcem. Red Bull by v případě odchodu Ricciarda angažoval Sainze. 

Nejpravděpodobnější variantou je Ferrari. Pérez byl i členem Jezdecké akademie Ferrari, takže Maranello dobře zná. Kimiho Räikkönena však bude chtít nahradit Charles Leclerc. Bude samozřejmě záležet na letošních výkonech mladého Monačana. Argumentem proti může být také to, že pokud by Ferrari Péreze chtělo, už by dávno seděl v rudém voze.

Foto: Getty Images / Patrik Lundin

Doporučujeme

Články odjinud