Poškození Vettelova vozu byla vážná, dojetí do cíle nebylo jisté

Poškození Vettelova vozu byla vážná, dojetí do cíle nebylo jisté

Sebastian Vettel si hned v prvním kole brazilského závodu poškodil vůz při kolizi s Brunem Sennou a tým měl velké obavy, že to znamená konec.

"Abych byl upřímný, po prvním kole jsem si myslel, že je asi konec," přiznal technický šéf Red Bullu Adrian Newey v rozhovoru pro Sky Sports. "Byl jsem překvapený, že auto jede dál. Sebastian nám řekl, že si myslí, že nebude moct pokračovat."

Vettel se po kolizi dokázal znovu rozjet, ale když Newey dostal do rukou detailní fotografie poškození, na klidu mu to nepřidalo.

"Pak jsme za jízdy vyfotili auto a viděli jsme poškození karoserie, větší starost nám ale dělalo promáčknutí výfuku. Takové poškození obvykle praskne, karoserie vzplane a je konec," vysvětloval.

"Jediné, co jsme mohli udělat, bylo změnit mapování motoru, abychom výfuky udrželi co nejchladnější. Samozřejmě jsme kvůli tomu ztratili výkon, proto jsme ho (Vettela) v prostředním stintu dali na tvrdé pneumatiky, doufali jsme, že vydrží déle, ale se vším tím poškozením vyvážení auta nebylo dobré."

Zmenšit dopady poškození aerodynamiky se Red Bull pokusil změnou nastavení předního křídla během první zastávky, ale ta pomohla jen částečně.

Doporučujeme

Články odjinud