Poručíme větru, dešti a Pirelli kvůli nám pneumatiky neměnilo, říká Wolff

Poručíme větru, dešti a Pirelli kvůli nám pneumatiky neměnilo, říká Wolff

Na tři okruhy s novým povrchem přiveze letos Pirelli pneumatiky s tenčím běhounem. Prvním je katalánský okruh. Pirelli upravilo pneumatiky poté, co na problém upozornil Mercedes. Ten odmítá, že by mu to v kvalifikaci pomohlo.

Pneumatiky se na hladkém povrchu během testů přehřívaly a vytvářely se na nich puchýře. Pirelli je proto upravilo a dalo jasně najevo, že na výkon pneumatik to nebude mít vliv.

Pneumatiky se ale obecně v Katalánsku chovají „zajímavě“. Nejsou mezi nimi velké výkonnostní rozdíly. Ve třetí části kvalifikace někteří jezdci nasadili měkkou (prostřední) směs.

„Je kravina v angličtině neslušné slovo?“ ptal se Wolff. „Jsou to nesmysly. Všechny týmy měly při testech v Barceloně puchýře, velmi těžké puchýře.“

„Red Bull, Ferrari, my... myslím, že to viděl i McLaren. Pneumatiky by v závodě nevydržely.“ 

„Teploty vzduchu a trati byly arktické. Z tohoto důvodu Pirelli změnilo tloušťku pneumatiky, aby zabránilo vzniku puchýřů a úspěšně, protože dnes jsme je neviděli na žádném autě.“

„Netuším, kde se náhle objevila tato spekulace, že jsme ovlivnili Pirelli a FIA, aby změnili pneumatiky.“

Podle Wolffa hrály chladnější podmínky Mercedesu do karet. „Vypadá to, že jsme trochu konkurenceschopnější, když je chladněji a teplota trati je nižší. Tento trend pozorujeme v posledních letech často. Pracujeme na systému, který změní klima všude, kam pojedeme,“ vtipkoval Wolff. 

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud