Porsche zváží návrat do formule 1

Porsche zváží návrat do formule 1

Volkswagen Group chce soutěžit se značkami Audi a Porsche, ale ty by si neměly vzájemně konkurovat. Pro jednu z nich tedy přichází v úvahu účast ve formuli 1.

Šéf motorsportu Audi Wolfgang Ulrich ovšem prohlásil, že Audi a F1 k sobě nepasují, takže v úvahu přichází návrat Porsche do formule 1. Audi by se dál soustředilo na Le Mans.

"V LMP1 máme dvě třídy a dvě značky, Audi a Porsche," řekl šéf Porsche Matthias Müller pro Autocar. "Nechceme, aby obě byly v LMP1, to by nebylo moc zábavné. Proto musíme diskutovat o tom, jestli nedává větší smysl, aby jedna z nich byla v LMP1 a druhá ve formuli 1. Musíme si probrat všechna pro a proti."

Pro Porsche se nabízí možnost návratu v roli dodavatele motorů v roce 2013, kdy přijdou do formule 1 zcela nové pohonné jednotky. Vlastní tým je nepravděpodobný. Motory Porsche naposledy poháněly vůz formule 1 v roce 1991 (Footwork), ale největší slávy dosahovaly s McLarenem v osmdesátých letech. Tým Porsche závodil v šedesátých letech a získal jedno vítězství, zatímco motory pod značkou TAG triumfovaly celkem v 25 Grand Prix.

Doporučujeme

Články odjinud