Porsche v F1? Velmi vážně o tom uvažujeme, zní ze Stuttgartu

Porsche v F1? Velmi vážně o tom uvažujeme, zní ze Stuttgartu

Porsche by mohlo v roce 2021 vstoupit do formule 1, ale jen jako dodavatelů motorů.

Lutz Meschke, který u Porsche působí jako místopředseda představenstva a člen představenstva pro finance a IT, se během Grand Prix Itálie sešel s Rossem Brawnem a dalšími šéfy F1.

Porsche už má na F1 kontakt v současné době. Například i v Monze se v rámci doprovodného programu jely závody Porsche Supercup.

Porsche nyní ukončuje svou účast v LMP1 a v roce 2019 chce vstoupit do formule E.

Kromě toho se ale zástupce Porsche účastní diskusí o pohonných jednotkách, které v roce 2021 nahradí ty současné.

„F1 může být jedním z nejlepších míst,“ řekl Meschke pro Motorsport.com. „Jak víte, formule E je pro nás teď velmi důležitá a F1 je vždy dobré téma, o němž můžeme přemýšlet. Účastníme se poměrně dobrých diskusí o novém motoru.“

Nové motory mají být jednodušší a především levnější. Na dotaz, zda nižší náklady mohou Porsche přilákat do F1, reagoval: „Absolutně. Musíme v F1 snížit náklady a tohle je dobrý způsob, jak dosáhnout tohoto cíle.“

Meschke potvrdil, že Porsche diskutuje o své roli dodavatele pohonných jednotek. Neexistují žádné plány toho, že by mělo svůj tovární tým.

Komu by mohlo Porsche dodávat? Pokud se podíváme na současné vztahy, tak možným zákazníkem mohou být Williams a Red Bull. McLaren s Porsche spolupracoval přes TAG turbo v 80. letech, ale dnes jsou v oblasti silničních vozů konkurenty.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud