Porsche kupuje polovinu Red Bullu. Čeká se už jen na tiskovou zprávu | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Porsche kupuje polovinu Red Bullu. Čeká se už jen na tiskovou zprávu

Dvě značky Volkswagenu vstoupí do formule 1. Porsche by se mělo stát partnerem a zřejmě také spolumajitelem Red Bullu.

V případě Audi jsou parametry vstupu stále zahaleny mlhou. Očekává se, že by automobilka mohla postupně koupit většinový podíl v Sauberu.

U Porsche už delší dobu víme, že se stane partnerem Red Bullu. Tým bude nejspíše prostřednictvím své nové firmy vyrábět spalovací motory, Porsche pomůže s hybridní částí. 

Ale už nějaký pátek se zejména v německých médiích spekuluje, že Porsche koupí v Red Bullu podíl. A nyní je to v podstatě oficiální. Podle Motorsport Total to říkají zprávy z Maroka. Co s tím má společného africká země? 

Firmy Porsche a Red Bull musely svůj společný projekt oznámit antimonopolním úřadům a to mimo jiné v přibližně 20 zemích mimo Evropskou unii. Například marocké právní předpisy stanoví, že tyto žádosti podléhají po schválení povinnosti zveřejnění. A k tomu už v případě dohody Porsche a Red Bullu došlo.

Nyní se tak čeká už jen na tiskovou zprávu. A ta přijde později, než měla. Podle všeho si obě značky plánovaly oznámení na Grand Prix Rakouska. Pravidla okolo pohonných jednotek pro rok 2026 však Světová rada motorsportu 29. června neschválila, a tak se oznámení odložilo. 

 

Doporučujeme

Články odjinud