Porazit Ferrari by bylo velice pozitivní, říká Massa

Porazit Ferrari by bylo velice pozitivní, říká Massa

Williams letos zažívá velké zmrtvýchvstání a v Poháru konstruktérů bojuje o celkovou třetí pozici.

Felipe Massa se nechal slyšet, že Williams v letošní sezóně vidí bitvu o celkové třetí místo mezi týmy reálně a dodal, že porazit Ferrari, svého bývalého zaměstnavatele, by bylo velice pozitivní.

Brazilec na konci loňské sezóny opustil stáj z Maranella a odešel k Williamsu, který však loni zažil katastrofální rok, když skončil devátý s pouhými pěti body.

Letos je však situace zcela jiná a Williams dokáže být Ferrari vážným konkurentem. Massa je proto přesvědčen, že udělal správné rozhodnutí ve správný čas.

„Řekl bych,“ odpověděl na toto téma v rozhovoru pro brazilskou SportTV. „Bylo to pro mě velice důležité (odejít). Někdy vám změna prospěje. Potřeboval jsem ji, i když některé věci zatím nejsou úplně ideální.

To ale přijde a já myslím, že s tímto novým týmem můžeme zažít velice pozitivní budoucnost.“

Williamsu se v úvodu sezóny nedařilo využít potenciálu svých vozů, v posledních závodech je ale situace lepší a stáj z Grove za poslední čtyři velké ceny získala 77 bodů v porovnání s 55 v podání Ferrari.

„My teď nyní bojujeme s Ferrari,“ řekl Massa. „Byli jsme před nimi před posledním závodem (v Maďarsku), tam mělo Ferrari lepší závod než Williams, ale šance dokončit sezónu před Ferrari je velmi vysoká. To je to, co chceme.

Být schopni za jeden rok vystoupat mezi první tři, před velký tým jako je Ferrari, je velice pozitivní.“

Doporučujeme

Články odjinud