Pořadí ve středu pole budou podle Ricciarda určovat jezdci

Pořadí ve středu pole budou podle Ricciarda určovat jezdci

V nabité konkurenci týmů ze středu pole formule 1 bude podle Daniela Ricciarda v letošní sezóně rozhodovat umění jezdců.

Na základě rychlosti z předsezónních testů by za nejlepšími třemi týmy Ferrari, Red Bullem a Mercedesem mohli bojovat o body jezdci pěti nebo dokonce šesti dalších týmů.

Renault do letošní sezóny vstupuje jako čtvrtý nejlepší tým Poháru konstruktérů loňského roku, sám Ricciardo však pro závod v Austrálii nechce nic předpovídat.

„Stále opravdu nevím, co mám v Melbourne očekávat. Myslím, že souboj ve středu pole bude velmi vyrovnaný,“ řekl Ricciardo pro RACER.

„Neočekávám, že budu v první řadě, nečekám ale ani, že budu v zadní řadě na roštu. Budeme někde uprostřed. Mohlo by to být dokonce o tom, kdo zajede lepší kolo v Q2 nebo v Q3. Hodně aut bude velmi vyrovnaných. Může to proto být jen o tom, kdo zajede čistější kolo. To by mohlo udělat rozdíl jedné nebo dokonce až tří pozic. Těším se, až uvidím, jak na tom všichni jsou,“ říká Australan.

Ještě do minulé sezóny pilot Red Bullu si ale nemyslí, že první závod sezóny v Austrálii ukáže skutečný obrázek. Pořadí týmů ve středu pole by se podle něj mohlo formovat až do závodu v Monaku.

„Rozhodně se těším na souboje. Samozřejmě čím výš ve startovním poli, tím lépe! Mám velká očekávání. Střed pole vypadá být skutečně vyrovnaný a už minulý rok to bylo nabité. Vždy jste mohli vidět ten souboj o čtvrté místo v Poháru konstruktérů,“ předpovídá Ricciardo.

„Čím více budu vpředu, tím větší zábava to pro mě bude. V posledních letech jsem říkal, že vítězství je ta největší radost, kterou můžete ze závodění mít, druhá největší věc jsou souboje. Jen sám kroužit 60 kol není příliš zábavné, takže když jste v souboji a z toho souboje dostanete maximum, je to velká odměna,“ uzavírá.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud