Pomalý vývoj letošního vozu nám ztěžuje boj o čtvrté místo, říká Hülkenberg

Pomalý vývoj letošního vozu nám ztěžuje boj o čtvrté místo, říká Hülkenberg

Nico Hülkenberg si myslí, že Renault bude mít v závěru letošní sezóny formule 1 co dělat, aby udržel čtvrté místo v Poháru konstruktérů. Podle německého pilota byl Renault ve vývoji letošního vozu pomalý, když svou pozornost soustředil více na vůz pro rok 2019.

Renaultu čtyři závody před koncem sezóny F1 patří čtvrté místo, když má na pátý tým Haas náskok osmi bodů. Americká stáj přitom v posledních závodech boduje více než tovární francouzský tým.

„Myslím, že jsme zkrátka byli až příliš pomalí z pohledu vývoje a na vůz jsme nepřinesli dostatek vylepšení, abychom zůstali v té pozici. Bohužel,“ řekl Hülkenberg.

„Nyní jsme stále na čtvrtém místě, do konce to ale bude těžký souboj. Dáme do toho samozřejmě vše, ale určitě to pro nás bude náročné.“

Hülkenberg zdůraznil, že tým se nevzdává snahy skončit v celkovém hodnocení Poháru konstruktérů před týmem Haas, do konce sezóny však již neočekává nasazení dalšího vylepšení na svůj vůz.

„Samozřejmě je to důležité a cítíme, že toho chceme dosáhnout. Rozhodně se nevzdáváme. Opravdu si chceme udržet tu pozici, ale zároveň samozřejmě dochází k vývoji a stavbě vozu pro rok 2019. Letos již neočekáváme žádný další vývoj. Musíme bojovat se současným vozem a udělat maximum s tím, co máme,“ dodává Hülkenberg.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud