Pokud si Force India di Restu nenechá, budu naštvaný, říká Hamilton

Pokud si Force India di Restu nenechá, budu naštvaný, říká Hamilton

Di Restův manažer Anthony Hamilton je přesvědčený, že si jeho jezdec zaslouží prodloužení smlouvy s Force Indií, protože má velmi dobré výsledky.

Paul di Resta letos ve formuli 1 debutoval a podává velmi dobré výkony, ten nejlepší přišel v neděli v Singapuru, když Skot viděl cíl jako šestý.

"Čistě na základě jeho výkonu si myslím, že má sedačku pro příští rok jistou," řekl Anthony Hamilton. "Máme s nimi dlouhodobou smlouvu, oni jsou k nám loajální, my jsme loajální k nim. Je to dobrý tým. Takže věřím, že s ním znovu podepíší na další rok, i když zatím nemám žádné potvrzení. Ale to nemá nikdo v týmu."

Majitel Force Indie Vidžaj Mallya chce totiž oznámit jezdecké složení pro sezónu 2012 až v prosinci. To vyvolává u jezdců nervozitu, protože jsou na dvě sedačky tři: Sutil, di Resta a Hülkenberg. Hamiltona by Force India rozzlobila, kdyby di Restu nenechala závodit.

"Samozřejmě bychom všichni rádi věděli, jak si stojíme, ale ve smlouvách jsou opce, které nemůžou být využity dřív než asi za měsíc," vysvětloval. "Já věřím, že budou využity v daném termínu, pokud ne, budu velmi naštvaný. Ale jsem si jistý, že to Paulovi vyjde."

Sám di Resta byl ze svého výsledku v Singapuru nadšený. Teď se domnívá, že by Force India mohla dokonce pomýšlet na páté místo v šampionátu, které v současnosti patří s 22bodovým náskokem Renaultu.

"Bude to těžký úkol, ale ne nemožný, když budeme vycházet z tohoto víkendu," řekl. "Pokud bychom to posuzovali na základě Monzy, tak ne, ale podle Singapuru to možné je."

Doporučujeme

Články odjinud