Pokud Pérez nesežene sedačku, mohl by o něj mít zájem McLaren pro IndyCar | Foto: Getty Images / RUDY CAREZZEVOLI

Foto: Getty Images / RUDY CAREZZEVOLI

Pokud Pérez nesežene sedačku, mohl by o něj mít zájem McLaren pro IndyCar

Sergio Pérez je aktuálně bez sedačky pro příští rok. Pokud nesežene místo ve formuli 1, bude si muset hledat uplatnění jinde.

Sergio Pérez by mohl mít dobré šance u Haasu, případně Alfy Romeo. Má mnoho zkušeností a za sebou také štědré sponzory. Rodák z Jalisca by v obou týmech mohl být ideální volbou vedle některého z mladíku Ferrari.

Pokud se Pérez s žádným z obou týmů nedohodne, bude se muset poohlédnout jinde. Jednou z možností může být McLaren v IndyCar.

Za stáj z Wokingu jezdí v Americe Pérezův krajan Patricio O’Ward a rodák z Floridy Oliver Askew.

„Pokud by měl zájem o IndyCar, myslím si, že je skvělým jezdcem. Určitě bychom měli zájem si s ním promluvit,“ řekl Zak Brown.

IndyCar není formule 1. Pérez by nemusel nahradit některého ze současných jezdců, ale doplnit je.

„Potřebovali bychom financování tří aut. V tuto chvíli máme financování pouze pro dvě auta, takže bychom dnes nebyli v pozici, abychom s ním mohli podepsat,“ vysvětlil Brown.

„Ale s podporou, kterou historicky měl, komerčními aktivitami, které máme, a s nadšením, které by někdo jako Sergio vytvořil, bychom se určitě podívali, jestli to dokážeme dát dohromady.“

„Myslím, že je nešťastné, že přišel o místo, protože ze dvou jezdců je on tím, kdo má lepší výkony. Ale jak víme, jeho otec nevlastní závodní tým, takže když chtěli přivést Vettela, bylo jasné, že Perez bude tím, kdo odejde.“

„Můj odhad je, že skončí někde ve F1 – u Alfy Romeo nebo Haasu.“

Doporučujeme

Články odjinud