Pokud dnes Bottas dosáhne dobrého výsledku, splní slib a skočí do řeky

Pokud dnes Bottas dosáhne dobrého výsledku, splní slib a skočí do řeky

Williams má v Kanadě velkou šanci, jak vylepšit dosavadní nelichotivou situaci. Valtteri Bottas chce přetavit slibnou výchozí pozici v nějaký pěkný výsledek, a pokud se mu to povede, hodlá jej poněkud nevšedně oslavit.

Finský nováček byl bez pochyby největším překvapením včerejší kvalifikace. S podceňovaným williamsem dokázal zajet třetí nejlepší čas a poprvé v kariéře se tak na startu postaví do první desítky.   

“Samozřejmě že jsem šťastný, ale v kvalifikaci se žádné body neudělují. Je pěkné být nahoře, ale závod je zítra (dnes) a to je to, co se počítá,“ říká Bottas a pokračuje: “Ale samozřejmě je to daleko lepší startovní pozice než v kterémkoliv přecházejícím závodě, a dokonce i v některých z nich jsme byli bodům velmi blízko, takže by to měla být skvělá šance, jak konečně nějaké ty body získat.“

Finský blesk si je nicméně vědom toho, že za normálních podmínek Williams na nejlepší stále ztrácí, takže jej dnes čeká velmi náročný úkol, chce-li týmu přivézt letošní první body. “Důležitý je dobrý start a poté to bude v podstatě o tom, abych za sebou udržel tolik vozů, kolik jen bude možné, protože rychlost na suchu stále není dostatečně dobrá pro top 10. Takže to bude záludné.“

A pokud by se Bottasovi navzdory této skutečnosti přeci jen podařilo získat nějaký opravdu dobrý výsledek, slibuje, že to oslaví skokem do řeky Svatého Vavřince, na které se okruh Gillesa Villeneuva nachází.

“Ve Finsku jsem zvyklý plavat v zamrzlých jezerech, takže to není problém,“ dodává Fin.  

Doporučujeme

Články odjinud