Pokročili jsme, říká pátý Schumacher

Michael Schumacher v sobotu podruhé v sezoně porazil v kvalifikaci týmového kolegu Nika Rosberga. Do Velké ceny Turecka odstartuje pátý, Rosberg šestý. Rozdíl mezi nimi činil jednu desetinu vteřiny.

Schumacher ocenil především práci týmu v posledních týdnech. „Myslím, že jsme pokročili. Když si vezmete, jak je tato trať náročná na aerodynamiku, je jasně vidět, že se tvrdá práce našich lidí vyplatila,“ řekl.

Německá legenda na sebe ve finálové části nejvíce upozornila až na samém konci, kdy vylétla ze zrádné osmé zatáčky. „Bylo to mé poslední kolo. To předtím bylo dobré, tak jsem zkusil ještě přidat. Byl jsem trochu široký a vyletěl ven,“ popsal Schumacher. Na trati byly vyvěšeny žluté vlajky a Schumacherův mercedes opouštěl kačírek na jeřábu.

Na startu bude mít Mercedes Schumachera v čisté a Rosberga ve špinavé stopě. „Z mého pohledu je to výhoda. Zkoušel jsem si v tréninku starty z obou stran a tahle byla ta lepší,“ poznamenal Schumacher. Podle Rosberga by se měla jeho strana tratě do zítřka ještě trochu vyčistit. „A vzdálenost do první zatáčky je krátká. Kdyby se mi podařil dobrý start, měli bychom šanci na slušný závod,“ řekl.

Doporučujeme

Články odjinud