Pojede Ocon u Manoru o sedačku u Renaultu?

Pojede Ocon u Manoru o sedačku u Renaultu?

Esteban Ocon má před sebou devět závodů za Manor. V prohlášení Renaultu lze vyčíst, že si může vyjet sedačku u francouzského týmu.

Ocon je samozřejmě velmi nadšený příležitostí, kterou dostal. „Jsem připraven na tento vzrušující krok vpřed a to díky zkušenostem, které jsem získal jako rezervní jezdec v této sezóně. Rád bych poděkoval Renaultu a Mercedesu za společnou práci, kterou odvedli, aby se to povedlo a Manoru za příležitost.“

Ocon potvrdil, že již navštívil továrnu Manoru, aby si vyzkoušel sedačku.

„To, že se Esteban připojí k Manoru na posledních devět závodů sezóny, prokazuje vynikající vztahy mezi oběma týmy – Renault Sport Formula One Team a Mercedes-Benz, které byly udržovány po dobu několika let,“ řekl Cyril Abiteboul z Renaultu.

„Pro Estebana je to vynikající příležitost odjet potřebné kilometry a získat zkušenosti v mladém, stabilním a profesionálním týmu. Esteban bude soutěžit proti vysoce hodnocenému a rychlému týmovému kolegovi, což nám umožní jej ohodnotit v reprezentativním prostředí. Doufám, že tato zkušenost bude velkým přínosem pro něj a pro Renault v blízké budoucnosti,“ dodává Abiteboul.

Jako dobrou spolupráci mezi Renaultem a Mercedesem označil Oconův příchod k Manoru také Toto Wolff.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

 

Doporučujeme

Články odjinud