Podle Webbera má Red Bull radši Vettela. Horner to popírá

Podle Webbera má Red Bull radši Vettela. Horner to popírá

Před jedním z nejdůležitějších závodů v historii Red Bullu nepanuje uvnitř rakouského týmu ideální atmosféra. Webber naznačil, že je Vettel preferovaným jezdcem, což se jeho šéfovi nelíbí.

Mark Webber odpovídal v Interlagosu na poznámku, že se nezdá, že by měl pocit, že ho tým podporuje naplno. "Po technické stránce je to velmi, velmi dobré," řekl. Na doplňující otázku o osobní rovině pak dodal: "Je to zřejmé, ne? Když se na start postaví mladí závodníci, tak emoce patří jim. Tak to je. A je to naprosto v pořádku, protože já mám skvělou příležitost a vůz, abych letos dokázal něco velkého. A to se mi daří. To jsem chtěl říct. V životě mám oblíbené lidi. Lidi, s kterými chci být. Tak to je. Je to lidská přirozenost." Webber se domnívá, že je možná někomu "nepohodlné", že je v boji o titul, protože se to od něj neočekávalo.

Australanova slova o náklonnosti Red Bullu k Vettelovi zklamaly šéfa týmu Christiana Hornera. Ten si stojí za tím, že jeho lidé přistupují k oběma jezdcům zcela rovnocenně. "Myslím, že by členům týmu hodně ublížilo, kdyby slyšeli, že to Mark řekl, pokud to řekl. Můžu se jen domnívat, že to bylo vytrženo z kontextu, protože se těší velké podpoře v rámci týmu, v Rakousku a od Dietricha Mateschitze, který mu dal tuhle příležitost," uvedl.

"Musel bych nejdřív pochopit, co Mark myslel tímto vyjádřením, protože od týmu se mu dostává velké podpory, nejen letos, ale po celou dobu, co je u Red Bullu. Asi narážel na podporu, kterou má Sebastian Vettel od Helmuta Marka, ale ta nijak neovlivňuje chod týmu a podporu jezdcům. Oběma jezdcům jsme letos dali skvělé auto."

Horner také vyvrátil tvrzení Webbera, že pokud Vettel nesehraje podpůrnou roli v boji o šampionát teď, neudělá to už nikdy. Podle šéfa Red Bullu nastupují oba jezdci do závodního víkendu v Brazílii se stejnou podporou, ale vývoj může vše změnit.

"Jak všichni víme, týmové příkazy jsou zakázané," připomněl. "Ale stačí se podívat na počty. Pokud Fernando porazí Sebastiana, jeho šampionát skončil. Oba jezdci vědí, jak to z hlediska počtů vypadá, oba jezdí pro tým a oba udělají maximum pro tým. Před touto Grand Prix mají oba šanci na vítězství v šampionátu a my je podpoříme oba stejně. Matematika pak bude hovořit sama za sebe."

Že by byl v týmu upřednostňován, odmítl také přímo Sebastian Vettel. "Bylo řečeno už hodně věcí. Nevím, co řekl teď. Každý má svůj názor, ale z mého pohledu máme oba každý víkend stejnou šanci uspět. Tým nám dává velmi dobré auto a to je nakonec to, co chcete, mít auto, s kterým můžete vítězit a být na pódiu."

Německý pilot připomněl, že většina technických poruch byla letos na jeho voze. "Letos jsem byl často nahoře a dole. Když se něco porouchalo, většinou to bylo v mém autě. Ale myslím si kvůli tomu, že je to konspirace? Ne, to je to poslední, co by mě napadlo," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud