Podle Webbera je rozhodnuto - u Red Bullu ho nahradí Ricciardo

Podle Webbera je rozhodnuto - u Red Bullu ho nahradí Ricciardo

Jak se zdá, klokan bude nahrazen dalším klokanem. Webber ve Spa nijak netajil, že má radost, že jeho místo převezme právě krajan Ricciardo.

Mark Webber se v paddocku rozpovídal o tom, kdo bude jeho nástupcem. Podle jeho slov je již jisté, že týmovým kolegou Vettela bude další pilot z Austrálie, a to Daniel Ricciardo, jenž v současnosti hájí barvy sesterské stáje Toro Rosso. Zřejmě se tak čeká jen na oficiální oznámení. To by mohlo přijít o víkendu kolem Velké ceny Itálie, případně o něco později. 

"Je rozhodnuto. Všichni víme, kdo to je. Mám z této volby radost. Je to dobré pro něho i pro Austrálii," prozradil Webber televizi Channel 10.

Těžko říci, co si o Webberových slovech myslí vedení Red Bullu. Ještě nedávno totiž šéf stáje Christian Horner tvrdil, že nic není rozhodnuto a je ještě možné, že se k Red Bullu připojí Kimi Räikkönen. Webberovo prohlášení se proto snažil poopravit:

"Hodně se spekuluje, ale nic zatím není podepsáno. Komentáře někdy bývají vytržené z kontextu. Mark samozřejmě nemá soukromý přístup k jednáním s jezdci. Až budeme mít co oznámit, uděláme to. 

Oba jezdci Toro Rosso mají s Red Bullem platný kontrakt. Jsou na hostování u Toro Rosso. Kdykoliv je proto můžeme povolat. O ty dva se tedy bát nemusíme. Čas, který díky tomu máme, věnujeme zjišťování dalších možností, jelikož vyplnit prázdné místo po Markovi nebude snadné. 

Je naprosto nezbytné, abychom zvážili veškeré možnosti, které se nabízí. Popravdě nás překvapilo, z čeho všeho máme na výběr. O některých z nich jsme ani nevěděli."

Mark Webber se do konce sezony bude plně soustředit na své závěrečné závody ve formuli 1. Pak už se může přeorientovat na velice ambiciózní projekt Porsche ve vytrvalostních závodech. 

Doporučujeme

Články odjinud