Podle Webbera je Andreas Seidl pravým mužem pro McLaren

Podle Webbera je Andreas Seidl pravým mužem pro McLaren

Mark Webber kvituje příchod Andrease Seidla k McLarenu. Seidl byl týmovým šéfem australského pilota u Porsche ve WEC a nyní po opuštění řad německé značky nastupuje k McLarenu do formule 1.

McLaren na pozici výkonného ředitele před sezónou 2019 angažoval bývalého šéfa Porsche v LMP 1 Andrease Seidla. Pod Seidlem působil u Porsche i Mark Webber, který, vycházejíce z vlastních zkušeností, věří, že Seidl je ten pravý člověk pro pozvednutí trápícího se britského týmu.

Mark Webber slavil s týmem Porsche titul mistra světa FIA WEC v roce 2015. Tovární Porsche v LMP 1 pod vedením Andrease Seidla získalo celkem tři vítězství v Le Mans a tři poháry konstruktérů ve WEC.

Bývalý australský pilot formule 1 poukazuje na to, že ve WEC byl Seidl strůjcem úspěchu Porsche. Webbera proto nepřekvapuje, že jeho bývalý šéf nyní přijal ještě větší výzvu.

„Pokud je tady někdo stvořený pro tuto práci, tak je to on. Je to absolutní workoholik, velmi rozumí technické stránce a dobře vychází s lidmi,“ řekl Mark Webber pro motorsport.com.

„Je jedním z nejlepších lidí, se kterými jsem kdy pracoval. S Andreasem se známe již od roku 2005. Byl mým inženýrem již u BMW a u Williamsu. Vždy pracoval na maximum.“

„Je enormně nadšený z přesunu k McLarenu, je to pro něj vzrušující. Chápe, že před sebou má úkol. V našem projektu s vozem 919 Hybrid byl klíčovým mužem. Samozřejmě jsme byli velký tým, on byl ale klíčem k úspěchu,“ zavzpomínal Mark Webber na časy strávené u Porsche ve WEC.

„Vždycky chtěl zpět do formule 1. A upřímně si nemyslím, že ho z celého paddocku kontaktoval pouze McLaren.“

I přes angažování Andrease Seidla však Mark Webber nevěří v okamžitý progres McLarenu. Podle Australana to „zabere nějaký čas“, než se McLaren zase stane konkurenceschopným týmem.

Foto: Getty Images / Samo Vidic

Doporučujeme

Články odjinud