Podle Villeneuva je Vettelova nadvláda minulostí

Podle Villeneuva je Vettelova nadvláda minulostí

Známý kanadský pilot s prořízlou pusou nepočítá s tím, že by Vettel přepisoval dějiny a svůj počet titulů zakulatil na pět.

Sebastian Vettel letos může přepisovat dějiny a stát se teprve druhým pilotem v historii, který dokázal posbírat pět titulů mistra světa v řadě. Zdá se ale, že letos bude mít práci těžší než kdy jindy. Motory Renault se potýkají s řadou problémů a zdá se, že šasi Red Bullu je ušité příliš agresivně. Rakouská stáj proto musí dohánět ztrátu na ostatní a není řazena mezi favority prvních závodů.

Že to Vettel a potažmo Red Bull nebude mít vůbec jednoduché, tuší i Jacques Villeneuve, mistr světa z roku 1997, který často a rád bez servítků komentuje dění v současné formuli 1.

„Letos určitě nevyhraje. Připadá mi, že Renault je úplně ztracený a nedokáže ani dojet závod. I kdyby Red Bull pro evropské závody postavil nové auto, nic to nezmění. No, možná odjede třicet kol místo patnácti. Problém totiž není ve voze, ale v motoru.

Mluvím teď trochu v žertu, ale proč se vůbec otravují s cestováním do Austrálie? Neodjedou ani polovinu vypsaných kol a jsou pomalejší než většina ostatních,“ prozradil Villeneuve italským médiím.

Villeneuve nebývá pro své občas nevybíravé výroky o Vettelovi a Kimim Räikkönenovi fanoušky zmiňovaných jezdců příliš oblíben, tentokrát však našel na adresu finského závodníka i slova chvály:

Věděli jste, že...

si Jacques Villeneuve po devatenácti letech znovu zkusí slavnou Indy 500?

„Asi poprvé Räikkönena vidím opravdu pracovat. Možná mu rok bez mzdy prospěl. Alonso je bojovník a od prvního kola jede naplno, takže je možné, že bude spalovat hodně paliva. Bude ale také záležet na jeho přístupu – Alonso ze sezony 2012 by se mohl stát mistrem, Alonso z roku 2013 těžko.“

A jak vidí Villeneuve šance favorizovaných pilotů Mercedesu? Minimálně na začátku sezony prý budou na čele, má to ale nějaký háček – podle Kanaďana chybí Nicovi Rosbergovi a Lewisovi Hamiltonovi potřebná jiskra.

Doporučujeme

Články odjinud