Podle Vettela si dobře vede také Toro Rosso

Sebastian Vettel nabyl při pozorování konkurence dojmu, že kromě známých top týmů odvedli dobrou práci při vývoji vozu také u Toro Rosso. Byl to právě vůz stáje z Faenzy, jenž Vettela dovezl k prvnímu vítězství kariéry.

"Není tu jen jedno překvapení," uvedl německý pilot. "Největší překvapení jsou všichni. Když se podíváte na vozy, nemají jen odlišné barvy, ale také odlišné tvary, za jejich designem stojí různé filozofie. Všechny jsou si víceméně blízko, dělí je pár desetin sekundy. Myslím, že mezi námi, Ferrari, McLarenem a Mercedesem je to celkem vyrovnané."

"Ale dobře vypadá také Toro Rosso. Když si prostudujete časy na kolo, je to vyrovnané. Před Bahrajnem se stane ještě hodně věcí, my budeme mít hodně nových dílů, ostatní týmy samozřejmě také. Ale zatím to vypadá velmi vyrovnaně."

Týmy se doposud soustředily především na spolehlivost svých vozů a chování pneumatik. Podle Vettela se letošní větší monoposty řídí podobně jako ty loňské, protože ztráty způsobené větší palivovou nádrží dohnali inženýři jinde.

Doporučujeme

Články odjinud