Podle Vettela Mercedes teprve ukáže svou sílu

Podle Vettela Mercedes teprve ukáže svou sílu

Ferrari udávalo tempo v obou pátečních volných trénincích. Podle lídra šampionátu se tím ale nemáme nechat zmást, Soči Mercedesu sedí.

Sebastian Vettel (5./1.)

Vedoucí muž šampionátu ve druhém volném tréninku zajel nejrychlejší páteční čas. Stalo se tak v rámci kvalifikační simulace. I proto trochu mírní očekávání a připomíná, že Rusko je země Mercedesu zaslíbená.

„Myslím, že Mercedes bude v pohodě. Soči jim sedí, takže zítra budou silní. Jestli si dobře vzpomínám, tak před rokem tu po pátku favorizovali Williams. Nakonec se ukázalo, že nejrychlejší byl Mercedes. Člověka to může snadno zmást. Do hry vstupuje řada faktorů – objem natankovaného paliva, režimy mapování motoru… Na této trati se leccos dá skrýt. V průběhu tréninku jsem se dokázal trochu zlepšit, takže jsem relativně spokojený,“ zůstává Vettel opatrný.

Kimi Räikkönen (1./2.)

Finský pilot v dosavadním průběhu sezony nasbíral slušný počet bodů, na svého týmového kolegu však poněkud zaostává. Povedený závod v Rusku by mu proto přišel vhod. Pátek by pro to mohl být dobrým základem, Iceman se zatím cítí dobře a dle svých slov se baví více než v předcházejících závodech.

„Byl to docela příjemný den, vše šlo hladce. Je teprve pátek, nemáme tušení, jak jsou na tom ostatní, ale začali jsme dobře. Musíme se snažit, abychom si zítra připravili výhodnou výchozí pozici na neděli,“ řekl Räikkönen. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud