Podle Verstappena je ideální počet závodů 16 | Foto: Getty Images / Dan Istitene

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Podle Verstappena je ideální počet závodů 16

V příštím roce bude zcela určitě vyšší počet závodů než v letošním roce. Jaký počet grand prix by uvítal úřadující mistr světa? 

Letos se mělo konat 23 závodů, ale Velká cena Ruska byla z pochopitelných důvodů zrušena. V příštím roce má přibýt Las Vegas, vrátí se Katar a možná také Čína. Spekuluje se rovněž o Jižní Africe, ale podle nových spekulací se nakonec nepodaří dohodu uzavřít, což by mohla být (dočasně) dobrá zpráva pro Spa. 

Pravidla a dohody stanovují maximální počet závodů na 24 a je prakticky jisté, že tento počet F1 beze zbytku využije.

Na otázku, jaké změny pravidel by si přál, aby F1 přijala, Verstappen odpověděl poměrně jasně.

„Méně závodů. Myslím, že tak 16, prostě vybrat všechny dobré tratě a všechny ostatní vynechat,“ řekl Verstappen, kterého cituje RacingNews365.com.

Kromě počtu závodů se Verstappen vyjádřil kriticky také k tématu, které rozhodně nepálí jen jeho. Vadí také mnoha jeho soupeřům. Řeč je o hmotnosti vozu.

„Hmotnost vozů je extrémně vysoká, což podle mě není dobré. Nevidím pro to rychlé řešení. Celkově je sledování (ostatních vozů s novými pravidly) mnohem lepší. Na některých tratích je stále velmi těžké je sledovat, ale je to také kombinace dalších věcí, jako je třeba přehřívání pneumatik. Je potřeba se podívat na spoustu věcí.“

Doporučujeme

Články odjinud