Podle Sutila má Mercedes navrch, ten ale roli favorita odmítá

Podle Sutila má Mercedes navrch, ten ale roli favorita odmítá

Sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff považuje za velmi předčasné přisuzovat jeho týmu roli favorita úvodu sezóny už po prvních testech.

Stáji z Brackley se v Jerezu dařilo, až na problém s předním křídlem jezdila celé testy spolehlivě a zdálo se, že ani s rychlostí by nemusela mít problémy.

"Podle je mě příliš brzy říkat, kdo je rychlý. Myslím, že komplet Mercedesu vypadá silně," hodnotil testy Adrian Sutil. "Jezdí hodně kol a já si myslím, že jsou teď vpředu. Ale uvidíme."

Sutil nebyl sám, koho Mercedes zaujal tímto způsobem, ale Wolff byl kategorický.

"Myslím, že by se tito lidé měli podívat do minulosti," namítl v rozhovoru pro Autosport. "Ti tak zvaní favorité po prvních dnech testů často nebyli favority, když sezóna nakonec začala nebo se rozjela. Teď je moc brzy."

Sportovní šéf německé automobilky také připomněl, že testy v Jerezu byly o všem možném, jen ne o výkonnosti.

"Řekl bych, že jsme opatrně spokojení," hodnotil minulý týden. "Mysleli jsme, že budeme mít víc problémů, než jsme nakonec s úplně novým konceptem měli."

"První den testů se to zdálo být těžké, ale nakonec se zdá, že auto jezdí spolehlivě. Výkonnost zatím soudit nemůžeme, od výkonnosti jsme daleko, hodně daleko od toho, co považujeme za svůj potenciál."

"Pořád schází pár dílů a drobností, nefungují tak, jak bychom chtěli. Ale jsme opatrní optimisté a zdá se, že naši lidé odvedli dobrou práci."

První testy v každém případě potvrdily, co bude jedna z největších výzev letošní sezóny.

"Data, která jsme získali, ukazují, že chlazení bude problém. Dokonce i v Jerezu, kde je celkem chladno, jsme zaznamenali vysokou úroveň teplot a náročnost chlazení."

"Viděli jsme, že někteří naši soupeři ještě víc. Bahrajn bude z pohledu chlazení určitě velmi zajímavá zkušenost. Bude to jedna z hlavních výzev sezóny."

Doporučujeme

Články odjinud