Podle šéfů týmů byl letos nejlepší Sebastian Vettel

Mistr světa Jenson Button je druhý.

Autosport uspořádal mezi šéfy týmů formule 1 anketu, jejímž cílem bylo zjistit, kdo byl podle jejich hodnocení nejlepším jezdcem letošní sezóny. S přehledem zvítězil Sebastian Vettel, na druhém a třetím místě skončili s malým rozdílem noví týmoví kolegové z McLarenu.

Všech deset šéfů týmů seřadilo jezdce podle toho, jak se jim líbily jejich výkony na trati. Tímto způsobem vzniklo deset "výsledkových listin" a každému jezdci v nich byly přirazeny body podle stejné šablony, jako v cíli závodu, tedy 10-8-6-5-4-3-2-1.

"Je mi ctí, že se mi dostalo uznání po tak vzrušující sezóně, která byla plná vzestupů a pádů," řekl Sebastian Vettel. "Ale tyto hlasy mi nepomůžou k tomu, abych byl příští rok na trati rychlejší. Pořád bude záležet na mně, abych se v příští sezóně znovu prosadil."

Podle šéfa týmu Red Bull Racing Christiana Hornera je Vettel budoucí mistr světa. "Je snadné občas zapomenout, jak je mladý. Je velmi vyspělý v práci s vozem a svými inženýry. Je pozoruhodné, že si teprve teď může půjčit auto v půjčovně. Je skvělé, že jeho talent uznali ostatní a těšíme se na práci s ním v následujících sezónách," dodal.

Výsledky ankety mezi šéfy týmů o nejlepšího pilota roku 2009

P.   Jezdec Tým Body
1. Sebastian Vettel Red Bull Racing 76
2. Jenson Button Brawn GP 67
3. Lewis Hamilton McLaren 65
4. Fernando Alonso Renault 39
5. Rubens Barrichello Brawn GP 35
6= Kimi Räikkönen Ferrari 30
6= Mark Webber Red Bull Racing 30
8. Felipe Massa Ferrari 19
9. Robert Kubica BMW Sauber 10
10. Adrian Sutil Force India 8

Doporučujeme

Články odjinud