Podle Sainze bude u McLarenu lepší atmosféra než u Toro Rosso

Podle Sainze bude u McLarenu lepší atmosféra než u Toro Rosso

Carlos Sainz junior se chystá na nové angažmá u týmu McLaren. Španělský pilot předpokládá, že u britské stáje bude panovat lepší atmosféra než u Toro Rosso, kde mezi juniory Red Bullu vládne tvrdá rivalita. Z „juniorky“ chce totiž každý přestoupit do „a-týmu“.

Čtyřiadvacetiletý Carlos Sainz byl u stáje Toro Rosso v sezónách 2015 a 2016 týmovým kolegou Maxe Verstappena. V průběhu sezóny 2016 to byl právě mladý holandský pilot, který opustil Toro Rosso vstříc vysněnému angažmá u Red Bullu, kde nahradil Daniila Kvjata.

Kvjat se tehdy po sérii chyb v závodech „propadl“ zpět do „juniorky“, kde se stal parťákem Sainze. Španěl přitom během závodních víkendů za „povýšeným“ Verstappenem nijak výrazně nezaostával, přesto si Red Bull do hlavního týmu vytáhl právě mladšího Nizozemce.

Nakonec však i Carlos Sainz opustil Toro Rosso, když byl mateřským Red Bullem zapůjčen do Renaultu. U francouzského týmu vytvořil jezdeckou dvojici s vítězem Le Mans Nicem Hülkenbergem.

Na otázku Autosportu, zda – li bude u McLarenu lépe vycházet s týmovým kolegou, Sainz odpověděl: „V porovnání s Toro Rosso určitě. Přepokládám, že u McLarenu bude panovat velmi podobná situace jako u Renaultu s Nicem.“

„Nico byl u Renaultu již o rok dříve než já. Teď přicházím do McLarenu mnohem zkušenější, společně s Landem (Norrisem) budeme u týmu prvním rokem, takže oba začneme od nuly. Bude to pro nás čerstvý nový start,“ věří Sainz.

„S mými zkušenostmi bych se pochopitelně měl snažit být od začátku roku lídrem týmu, pro celou stáj to ale bude čerstvý start.“

Sainz opouští francouzskou tovární stáj Renault, kde si podle vlastních slov vybudoval velmi dobrý vztah se svým týmovým kolegou.

„S Nicem jsme měli velmi dobrý vztah. Oba jsme byli na trati velmi féroví, oba jsme posouvali tým kupředu. Díky tomu jsme si byli velmi blízko v každé kvalifikaci i v každém závodě a získávali jsme pro tým mnoho bodů,“ řekl Carlos Sainz junior o Nicu Hülkenbergovi.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud