Podle Rosberga dnes Williams na lepší výsledek neměl

Stejně jako ostatní své naděje upíná k Barceloně.

Williams se také řadí k týmům, které z Bahrajnu nemohou odjet s úsměvem na rtech. Nico Rosberg včera avizoval útok na bodované pozice, dnes se však musel spokojit se smolným devátým místem. Kazuki Nakadžima byl jediným jezdcem, který se nedostal do cíle.

"Nebylo to moc dobré. Jel jsem úplně na maximum, z auta jsem vyždímal vše, ale jednoduše jsme nestačili. Na startu jsem ztratil mnoho pozic. Piloti se systémem KERS se přehnali kolem mě. Byl to pro mě trochu šok, protože se mi jinak start povedl. Výsledek reflektuje naší momentální formu. Musíme se hodně snažit, abychom se zlepšili a zmenšili svou ztrátu. Stejně jako všichni ostatní máme pro závod v Barceloně připraveno mnoho novinek. Uvidíme, jak se nám bude s novou technikou dařit," řekl Nico Rosberg.

Kazuki Nakadžima dopadl hůře. Ve druhém kole se dostal do kolize. Nepříliš povedený závod pro japonského pilota skončil kvůli technickým problémům.

"Je to zklamání. Můj start byl průměrný, ale bylo těžké bránit se před vozy, které měly KERS. V první zatáčce to proto bylo velice těsné. Ve druhém kole jsem si ve stejném místě poničil přední přítlačné křídlo, takže jsem musel předčasně do boxů. Na trať jsem se vrátil na chvostu pole, odkud už jsem se nemohl posunout výš. Poté klesal tlak oleje, takže jsme se rozhodli, že raději odstoupíme ze závodu. Pozitivní bylo, že se vůz dobře řídil. V dalším závodě se nám snad bude více dařit," řekl Nakadžima.

Doporučujeme

Články odjinud