Podle Rosberga budou hrát klíčovou roli pneumatiky

Němec skončil pátý, Nakadžima po chybě nepostoupil do třetí části.

V souvislosti se změnami předpisů patřil Williams mezi týmy, o kterých se předpokládalo, že se minimálně v úvodu sezóny posunou do popředí výsledkových listin. Potvrdily to i volné tréninky. V kvalifikaci se Nico Rosberg stabilně držel vepředu a nakonec zajel ve třetí části pátý nejrychlejší čas. Kazuki Nakadžima skončil po chybě ve druhé části třináctý.

Nico Rosberg si pochvaloval, jak se jeho nový Williams FW31 pěkně řídil, a tak je paradoxně zklamán z pátého místa, i když přiznal, že je to lepší, než by si před příletem do Melbourne dokázal představit. "Být zklamán z pátého místa je myslím docela dobré. Patříme mezi nejrychlejší auta, ale bude zajímavé sledovat, jakou má kdo strategii. Zítra bude samozřejmě důležitý start, ale naštěstí nestojí blízko nás příliš mnoho vozů s KERS, které by nás mohly předjet." Podle Němce budou hrát v závodě klíčovou roli pneumatiky.

Kazuki Nakadžima ví, že se svým vozem měl na to, aby postoupil do třetí části kvalifikace. "Udělal jsem drobnou chybu a to mě stálo několik míst." Přesto si Japonec myslí, že má dobrou příležitost dosáhnout slušného výsledku. "Bude důležité se plně koncentrovat a udělat všechno správně. Jedná se o první závod, takže to určitě bude vzrušující výzva."

Technický ředitel Sam Michael byl spokojen s rychlostí a spolehlivostí, jakou williamsy předvedly, a také se skutečností že toho Rosberg plně využil.

Doporučujeme

Články odjinud