Podle Pirelli se pneumatiky chovají podle očekávání, zastávky čeká tři

Podle Pirelli se pneumatiky chovají podle očekávání, zastávky čeká tři

Sportovní šéf Pirelli Paul Hembery odmítl kritiku některých jezdců na výdrž pneumatik v Číně. Měkčí směs vydrží málo, ale to bylo v plánu.

Hamilton po pátečních trénincích řekl, že měkká směs pneumatik do Šanghaje zřejmě vůbec nepatří, protože velmi rychle odchází. A nebyl sám, kdo si stěžoval. "Kdyby se střední směs chovala stejně, měl bych obavy, ale nechová," namítl Hembery.

"Je to kvalifikační pneumatika. Je to tak trochu jako v Melbourne, top týmy zřejmě budou nucené se kvalifikovat na měkčí pneumatice, protože má velkou výkonnostní výhodu, a během prvních deseti kol (závodu) budou muset do boxů."

"Některé týmy z Q2 můžou zvolit na startu střední směs a pokusit získat nějaké pozice, až prvních 10 vozů zajede do boxů."

Degradace střední směsi má podle Pirelli hodnotu dvou desetin sekundy na kolo, což odpovídá očekáváním. Měla by vydržet asi 18 kol. Měkká směs maximálně 11 až 12 kol. Výkonnostní rozdíl mezi nimi je 1,5 sekundy.

"To znamená, že by maximem měly být tři pit stopy, ale je také možné, že uvidíme dvě zastávky, pokud se trať bude vyvíjet tímto tempem," dodal Hembery.

Doporučujeme

Články odjinud