Podle Massy spolu Räikkönen s Alonsem nebudou dobře vycházet

Podle Massy spolu Räikkönen s Alonsem nebudou dobře vycházet

Finský pilot je znám svou koncentrací na závodění a nezatěžováním se vytvářením kamarádských vztahů se svými potenciálními soupeři.

Kimi Räikkönen přichystal přestup roku a v sezoně 2014 opět pojede v barvách Ferrari. Objevují se ale spekulace, podle kterých nemusí být staronové působení Icemana bezproblémové. Temperamenty Fernanda Alonsa a Räikkönena mohou působit vzájemně odpuzujícím dojmem. Také Felipe Massa, který byl týmovým kolegou obou pilotů, se obává, že jejich vztahy nemusí být idylické. Zároveň Räikkönena varuje, aby Alonsa nepodcenil.

"Když srovnám Schumachera, Räikkönena a Alonsa, bylo to asi lehčí se Schumacherem a Alonsem. S Kimim se mi spolupracovalo dobře, ale o nějakém vztahu, natož přátelském, nemohla být řeč. Žil ve svém vlastním světě a nikdo jiný ho nezajímal. S Michaelem a Fernandem jsem po lidské stránce vycházel, s Kimim nikoliv. A myslím, že když jsem s ním nevycházel já, v případě Fernanda to nebude jiné.

Kimi se ale na čas vedle Alonsa musí dobře připravit. Není snadné být jeho týmovým kolegou. Je to velmi silný jezdec, někdy takřka bezchybný, a tak bude Kimi muset jet pokaždé naplno," prozradil Massa televizi Italia 1. 

Co se Räikkönena týče, ten úspěšně uniká nechtěnému zájmu médií a fanoušků. O tom, kde se právě nachází, nemá ponětí ani Lotus, ani Ferrari. Räikkönenův manažer dokonce ve snaze uchránit hvězdného jezdce před škodlivým pronásledováním zatajil skutečné místo Räikkönenovy nedávné operace zad. Nekonala se v Salzburgu, nýbrž ve Štrasburku.

Doporučujeme

Články odjinud