Podle Kubici bylo těžké odmítnout Ferrari

Podle Kubici bylo těžké odmítnout Ferrari

Robert Kubica měl dvakrát v životě šanci pracovat pro Ferrari. Ani v jednom případě to však nevyšlo.

Robert Kubica nedávno přiznal, že v roce 2012 měl jezdit za Ferrari vedle Fernanda Alonsa. Jeho kariéru ve F1 ale na mnoho let přerušila nehoda v rallye. 

V letošním roce mohl Kubica zamířit do Maranella znovu. Už ne jako závodní jezdec, ale v roli testovacího jezdce. Ferrari totiž dosavadní dva jezdci, kteří pracovali na simulátoru, odešli. Giovinazzi do Sauberu, Kvjat do Toro Rosso.

Vybírat mezi roli závodního a „simulátorového“ jezdce vypadá na první pohled jako jednoduchá volba. Ale když máte závodit za (vloni) nejhorší tým, nebo pracovat pro Ferrari?

„Věděl jsem, co bych chtěl dělat, ale někdy jsou věci o něco komplikovanější, než vypadají zvenčí,“ řekl Kubica pro Autosport.

„Měl jsem určitou příležitost, kterou považuji za velmi zajímavou a nebylo snadné říci ne.“

„Nakonec jsem závodníkem, i když jsem to dlouho nedělal. Závodní mentalita vyhrála. Jsem rád, že jsem udělal toto rozhodnutí, protože je to velká výzva.“

Kubica přiznal, že bude muset změnit svůj přístup na trati. Dosud působil jako testovací jezdec. Ten nemusí zajet nejlepší čas. Důležité jsou jiné věci.

„Když řídím auto, tak nesmím zapomínat, že musím dát kvalitní informace a zpětnou vazbu a být schopen dosáhnout dobré rychlosti a neriskovat.“

„Tento přístup musím trochu změnit, protože teď musím pracovat pro tým, jako tomu bylo dosud, ale i pro sebe.“

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud