Podle Hülkenberga schází Williamsu peníze, tým to ale popírá

Podle Hülkenberga schází Williamsu peníze, tým to ale popírá

Nico Hülkenberg musí počkat ještě pár týdnů, než se dozví, jestli si ho Williams nechá i v příští sezóně. Důvodem jsou podle něj peníze, i když tým tvrdí, že jich má dostatek.

Největším konkurentem v souboji o závodní sedačku je Hülkenbergovi Pastor Maldonado se svými sponzory. Venezuelan bude testovat pro Williams v Abú Zabí. "Musíme si počkat na test mladých talentů. Williams má evidentně nedostatek peněz," řekl Hülkenberg pro Gulf News. "Ale pro mě je nejdůležitější získat sedačku pro rok 2011."

Proto se německý pilot rozhlíží kolem sebe a nečeká jen, jak se rozhodne Williams. "Máme další možnosti, co se týmů a závodění týče. Nemůžu uvést jména, nebo o tom teď hovořit. Ale pro mě je teď nejdůležitější zůstat ve F1."

Že by měl Williams potíže finančního rázu, ale odmítl jeho výkonný ředitel Adam Parr. "Nebyl jsem na posledních dvou závodech, protože jsem potřeboval zajistit peníze na příští rok, což se podařilo," řekl. "Nahradili jsme všechny sponzory, kteří odešli, a pro příští rok jsme ve skvělé formě. Dokonce mám ohledně budoucnosti nejlepší pocit za poslední roky, i když jako společnost jsme v posledních třech letech byli vždy v zisku, stejně tak tomu bude letos i příští rok."

Parr vysvětlil, že o jezdeckém složení chce Williams rozhodnout až po posledním závodě mimo jiné proto, aby mohl komplexně vyhodnotit celou sezónu.

Doporučujeme

Články odjinud