Podle Hornera se Verstappen stal hrozbou pro Ricciarda

Podle Hornera se Verstappen stal hrozbou pro Ricciarda

Max Verstappen se v sezóně 2017 opět posunul na vyšší jezdeckou úroveň, podle jeho šéfa u týmu Red Bull Christiana Hornera se zlepšil především v kvalifikacích.

Mladý Nizozemec v uplynulé sezóně sice zaostal za svým týmovým kolegou o dvaatřicet bodů v celkovém pořadí, získal ale více výher (2:1), celkově byl rychlejším pilotem v kvalifikacích (13:7) a pokud závod dokončily oba monoposty Red Bull, tak právě Verstappen byl většinou lépe postaveným pilotem (5:2).

„Max letos závodil na vyšší úrovni. Zejména během sobot o závodních víkendech s Danielem stále soupeřil rameno na rameno,“ řekl Horner pro Autosport.

„Rozdíly mezi nimi jsou často velmi malé, což je přesně to, co chceme.“

Mezi Verstappenem a Ricciardem to během sezóny také řádně zajiskřilo, a to když spolu oba piloti kolidovali během GP Maďarska. Horner ale věří, že k sobě navzájem chovají respekt.

„Oba závodili mimořádně dobře. Jsou výbornou jezdeckou dvojící, skvěle se s nimi pracuje. Jejich vztah je založen na respektu, vzájemně respektují jeden druhého. Na trati jsou soupeři a tvrdě bojují, zůstávají však i týmovými hráči,“ tvrdí šéf rakouského týmu.

V úvodních fázích sezóny Max Verstappen často doplácel na technické potíže. V závěru roku se však situace otočila, když byl Daniel Ricciardo nucen odstoupit ze tří z posledních čtyř závodů.

„Daniel získal několik pódií během léta, pak ho ale potkala smůla v závodech, kde se rovněž pohyboval velmi vysoko.“

„Skončil by možná i na druhém místě v Mexiku, to samé platí i pro závod v Austinu. Se svojí smůlou se ale dobře vyrovnal a má za sebou skvělou sezónu. Některé jeho předjížděcí manévry byly fantastické,“ pochválil Australana Christian Horner.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud