Podle Hornera měl Red Bull v roce 2018 nejlepší šasi

Podle Hornera měl Red Bull v roce 2018 nejlepší šasi

Rakouský tým Red Bull Racing získal v uplynulé sezóně 2018 čtyři vítězství a v poháru konstruktérů obsadil konečné třetí místo. Šéf týmu Christian Horner věří, že jeho stáj měla v tomto roce nejlepší šasi.

Kromě čtyř vítězství dosáhl Red Bull v roce 2018 ještě na jeden úspěch. Poprvé v hybridní éře získal tým se základnou v Milton Keynes pole position jinde než v Monaku, a to když Daniel Ricciardo vyhrál kvalifikaci v Mexiku.

„Myslím, že RB14 bylo velmi silné auto. Řekl bych, že jsme v této sezóně měli to nejlepší šasi,“ řekl Horner pro web motorsport.com.

„Kdybychom srovnali výkon všech tří nejlepší vozů, tak bychom viděli, že RB14 je skutečně extrémně dobrý monopost.“

„Podívejme se na závody, kde pohonné jednotky nehrály klíčovou roli. Vyhráli jsme v Monaku i s poruchou MGU-K, byli jsme druzí v Singapuru a znovu jsme vyhráli v Mexiku, kde klíčovou roli hraje nadmořská výška. Obzvláště v těchto závodech jsme byli velmi silní,“ podotkl šéf Red Bullu.

„Pochopitelně jsme se snažili nastavovat vozy na nižší přítlak, abychom dosahovali stejných maximálních rychlostí (jako Ferrari a Mercedes, pozn. red.). Jakmile ovšem takto nastavíme křídlo, tak musíme dělat jiné kompromisy v nastavení ostatních částí vozu.“

„Když jsme ale schopni nasadit ideální vyvážené nastavení, tak můžeme získat v kvalifikaci první řadu v Monaku nebo v Mexiku.“

Christian Horner přiznal, že největším problémem týmu byla v roce 2018 nespolehlivost. Daniel Ricciardo díky tomuto faktoru nedokončil hned osm závodů z jednadvaceti celkových.

„Ve mnoha aspektech to byla hořkosladká sezóna. Vítězství byla extrémně sladká, v Číně, v Monaku, doma v Rakousku a samozřejmě v Mexiku. Tam jsme získali mnoho bodů. Na druhou stranu nás ale sráželo množství technických závad, kvůli kterým jsme nedokončovali závody.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud