Podle Hilla by Schumacher stále mohl podávat hvězdné výkony

Vyšší věk by pro něho nebyl brzdou.

Spekulace o návratu Michaela Schumachera do závodů formule 1 se nerozplývají, naopak narůstají na intenzitě. Podle Bildu už dokonce Schumacher má s Mercedesem podepsanou smlouvu. Mluví se o platu sedmi milionů euro.

K možnému Schumimu comebacku se již vyjádřilo množství lidí ze světa formule 1. Že by se v nejvyšší motoristické disciplíně ani dnes neztratil, si myslí i Damon Hill.

"Já osobně si myslím, že by nebylo zlé, kdyby se Michael Schumacher vrátil. Když se mi podařilo vyhrát závod v sedmatřiceti v týmu Jordan, pak jsem si jistý, že Michael by v jednačtyřiceti určitě dokázal vítězit ve voze Rosse Brawna.

Ross vyhrál šampionát, takže je pravděpodobné, že i příští rok bude mít dobrý vůz. Navíc mluvíme o Michaelovi Schumacherovi, který byl vždycky rychlík. Má výjimečnou fyzičku. V životě nedělal nic jiného než závodění. To, že závodil na motorkách potvrzuje, že stále má potřebu rychlosti.

Nemyslím, že kariéru v roce 2006 ukončil tak, jak si to představoval. Zastávám názor, že k tomu byl spíš donucen, než že to bylo vlastní rozhodnutí. Bylo to politické rozhodnutí, ke kterému ho dotlačilo Ferrari. Bylo to pro něj neuspokojivé a myslím, že může mít pocit, že má ještě ve formuli 1 rozdělanou práci.

Jediný problém bych viděl v jeho zranění krku, kvůli kterému nemohl v létě nahradit Felipeho Massu. Pokud už je ale krk v pořádku, nevidím důvod, proč by nebyl schopen podávat další hvězdné výkony. Některé věci, které lidi dělají, jsou riskantní. Nějakým způsobem jsou k tomu dovedeni. Vezměte si třeba sira Ranulpha Fiennese, který vylezl na Mount Everest v době, kdy mu bylo kolem pětašedesáti. Někteří lidé prostě rádi hledají hranice lidských možností. Michael podle mě k takovým lidem patří.

Pokud to Michael chce, měl by to udělat. Může dělat něco, co miluje a všem ukázat, že je to fajn kluk a sportovec," uvedl Hill v The Times.

Damon Hill byl ve své kariéře jedním z největších Schumacherových rivalů. V přímých bojích o titul (roky 1994 a 1995) však se svým německým protivníkem prohrál. Jejich ostré souboje na trati nezřídka končily kolizemi. Nejkontroverznější z nich bude zřejmě incident ze závodu v Adelaide v roce 1994, který titul přihrál Schumacherovi a vzájemným vztahům obou závodníků vůbec nepomohl.

Doporučujeme

Články odjinud