Podle Hamiltona by měl Mercedes do Kanady přivést první vylepšení motoru

Podle Hamiltona by měl Mercedes do Kanady přivést první vylepšení motoru

Lewis Hamilton očekává, že Mercedes do Kanady přiveze první vylepšení motoru v této sezóně.

Mercedes v průběhu sezóny 2019 zatím dominuje. V prvních pěti závodech získal double a v Monaku „stříbrné šípy“ obsadily první a třetí pozici. Samotný Lewis Hamilton z doposud odjetých šesti závodů vyhrál čtyři.

I díky vysoké výkonosti a náskoku na konkurenci zatím Mercedes jako jediný výrobce pohonných jednotek v tomto roce ještě nenasadil upgrade motoru, to by se však podle Hamiltonových předpokladů mělo změnit v Montrealu.

„Čeká nás hodně analýz, pomocí kterých se budeme snažit lépe porozumět pneumatikám,“ vrátil se těmito slovy Hamilton k monacké grand prix, kde si během závodu stěžoval na velkou degradaci předních pneumatik v momentech, kdy se ocital pod tlakem ze strany Maxe Verstappena.

„Já osobně se snažím ještě lépe pracovat dohromady s inženýry, abych ze svého vozu dostal ještě více,“ řekl Brit pro motorsport.com.

„To znamená, že Peter Bonnington (Hamiltonův závodní inženýr; pozn. red.), Marcus Dudley (inženýr starající se o výkon motoru; pozn. red.) a mnoho dalších členů týmu se snaží dostávat více informací z rekuperačního systému a vyhodnotit tyto informace tak, abych je mohl zužitkovat během řízení vozu.“

„Zároveň vím, že kluci v továrně pracují na vylepšeních. Pro příští závod budeme pravděpodobně mít nový motor, takže se naše auto bude posouvat kupředu spolu s námi,“ věří pětinásobný mistr světa.

Mercedes chtěl upgrade motoru přivést do Kanady i v loňském roce, nakonec k tomu ale nedošlo a „stříbrné šípy“ využily vylepšenou pohonnou jednotku až o závod později ve Francii. Za tímto rozhodnutím tehdy stály pochyby Mercedesu o kvalitě vylepšeného motoru.

V sezóně 2019 nasadila jako první ve startovním poli novou specifikaci motoru Honda pro grand prix Ázerbájdžánu. Do Španělska poté přivezl vylepšení Renault spolu s Ferrari.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud